Welkom!

Wij zijn Gerda en Dinant Vruggink en wonen in Ruurlo op boerderij "het Muldershuis". Dit huis delen we met onze dochter, schoonzoon en 3 kleinkinderen. We houden zo'n 33 jaar Rottweilers. De laatste 14 jaar fokken wij Rottweilers onder de kennelnaam "van de Heksenloake". Deze is genoemd naar een klein beekje, welke ontspringt in het heksengat. Op dit moment bezitten we 3 Rottweilers, Bora Wesley, zij is 7 jaar, Roschka is 2 jaar en Bonny is bijna 1 jaar oud. Er zijn ons in anderhalf jaar tijd 5 Rottweilers ontvallen, waarvan we nog dagelijks de pijn ervaren.

Om wat meer deskundigheid te vergaren, hebben we in 1999 met goed gevolg het examen KK1 afgelegd. Het prachtige karakter van de Rottweiler (vriendelijk, betrouwbaar, niet arglistig of twistziek) proberen we te behouden en daarom kiezen we zeer zorgvuldig onze dekreuen. In hoofdzaak letten we op zelfstandigheid, vriendelijkheid, temperament en intelligentie. Iedere enthousiaste Rottweilerliefhebber kan bij ons een pup aanschaffen, ook leken, mits onze adviezen ter harte worden genomen en ons het gevoel wordt gegeven dat de pup goed terecht komt. Wij zijn gewend onze pups na aanschaf te volgen en informeren vooral de eerste tijd geregeld naar het wel en wee van de pup. Omgekeerd verwachten we dit ook van de koper.

Het socialiseren van de pups zien wij als zeer belangrijk. We denken de pups goed te socialiseren door bv een peuterspeelzaal te bezoeken. Ook geven we benchtraining en zindelijkheidstraining. Verder laten we de honden wennen aan vreemde geluiden en plotseling omvallende dingen. Op het moment dat de koper de pup mee neemt, mag deze niet meer bang zijn voor bijvoorbeeld schot en langsrazende treinen. Ook moet de pup in een menigte mensen kunnen lopen en niet onder de indruk zijn van bijvoorbeeld koeien of paarden. Wij leren de pups niet zwemmen, en adviseren, indien men dit belangrijk vindt, contact op te nemen met een zwemtherapeut voor honden maar geven graag advies hoe te handelen als men van bovenstaande mogelijkheid geen gebruik wil maken. Wij vinden het beter om de hond zo vroeg mogelijk te laten zwemmen, indien dit gewenst wordt.

Bedankt voor uw interesse in onze website en onze honden en wie weet tot ziens!

Met vriendelijke groeten,Dinant en Gerda Vruggink
Ruurlo
0573 - 432756
Email: d.vruggink@hotmail.com

Een belletje vinden we prettiger!

Gastenboek
image
Gastenboek

We zouden het leuk vinden als u na uw bezoek aan de website een bericht in ons gastenboek zou willen achterlaten.

image

webhosting bezoekers
sinds 04-06-2010.